TÜKÖRÁLTALTALÁNYOS 1KORINTUSI 13,12

A LEGSZEBB TÖRTÉNET SZÍNEZHETŐ FORMÁBAN ÉS SZÍNES DIA KÉPEK HITTANÓRÁKRA. Egyéb hittitkok kibontásához gondolatmenetek és segédrajzok.

COURTOIS A LEGSZEBB TÖRTÉNET  20-30

LETÖLTÉS ÉS AZ EZEKBŐL KÉSZÜLT REJTVÉNYEK:

https://photos.app.goo.gl/qCwkFKVnz2f7W1td8

reklám mentes oldalon:

https://legszebbtortenet.blogspot.com/2021/03/a-legszebb-tortenet-20-29.html

020.jpg020sz.jpg20.Egy este József nagyon fáradtan jött haza. Ágynak dőlt, és néhányórás szenvedés után Jézus és Mária karjai között csendesen elhunyt. Elhunyt nevelőatyja helyét Jézus foglalta el. ö lett Názáret ácsmestere. Bizony, a munka nem hiányzott. A falubeliek faekéket és mindenféle bútort rendeltek nála. Esténként Jézus és a Szűzanya együtt költötték el egyszerű vacsorájukat. Amikor felálltak az asztaltól, imádkoztak, majd Jézus terveiről kezdett beszélni, és arról, hogy nem sokára el kell majd hagynia édesanyját. S amikor a távozás napja felvirradt, Jézus megáldotta Szűzanyát és búcsút intve Názáretnek a lelkek hódítására indult.

021.jpg

021sz.jpg21. Keresztelő Szent János csak hét hónappal volt idősebb Jézusnál. Rendkívüli egyéniség volt. Rengeteg áldozatot vállalt, hogy sok bűnös megtérését kieszközölje. A pusztában lakott és ideje jórészét imával töltötte. Öltözete durva teveszőr-ruha volt, tápláléka sáska és vadméz. Hosszú remetéskedés után azután elhagyta a pusztát,hogy mindenhol meghirdesse a Messiás eljövetelét. És bár keményen bűnbánatra intette az embereket, azok mégis szívesen hallgatták beszédét s kértek tőle tanácsot.

022.jpg

022sz.jpg22. Egy reggel Jézus maga is felkereste Jánost és arra kérte, keresztelje meg. Keresztelő Szent János azonban vonakodott. Uram, neked kellene megkeresztelned engem, nem pedig nekem téged! Jézus mégis meghagyta neki, hogy tegye úgy, amint parancsolva volt. János erre engedelmesen a vízhez vezette és megkeresztelte. Akkor hirtelen megnyílt az ég és megjelent a Szentlélek galamb alakjában. Az égből pedig kiáltás hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben nekem kedvem telik.”

023.jpg

023sz.jpg23.  Keresztsége után Jézus a jordánvidéki puszta magányába vonult vissza. Negyven napot és negyven éjjelt töltött ott étlen-szomjan, imádságban. Társai csak a vadállatok voltak. Sakálok, hiénák somfordálták és szaglászták körül. Csak bámulták, amint a földön térdelve imádkozott, de bántani nem merték. Mintha érezték volna. hogy Urukkal és Teremtőjükkel állnak szemben.

024.jpg

024sz.jpg24.  A Sátán oldalát fúrta a kíváncsiság: vajon ki lehet ez a titokzatos, önsanyargató remete? Hozzálépett és így szólt hozzá: „Ha te vagy az Isten Fia, változtasd kenyérré ezeket a köveket...” Ezzel a csellel akarta megtudni, vajon Jézus Isten-e, vagy sem. Mert kövekből kenyeret teremteni egyedül Isten képes. Jézus azonban visszautasította a kísértést: ,,Az ember nem csak kenyérrel él, hanem mindazzal, ami Istentől származik.. Ezzel arra célzott, hogy nemcsak testünknek, hanem lelkünknek is szüksége van táplálékra.

025.jpg025sz.jpg

25.   Ezután a Sátán a jeruzsálemi templom tetejére vezette Jézust. Rámutatott a lent sürgő-forgó tömegre, és ezt az ajánlatot tette neki: Ha Isten Fia vagy, vesd le magad innen. Neked semmi bajod nem történhet, a nép pedig, látva hajmeresztő mutatványodat, rögtön imádni fog téged." Ám Jézus így felelt: „Nem olvastad a Szentírásban: ne kísértsd Uradat, Istenedet?" Ezzel arra akart tanítani, hogy oktalanul ne kérjük Isten közbenjárását minden csekélységben.

026.jpg

026sz.jpg26.   De a Sátán nem tágított. Egy magas hegyoromra vitte fel Jézust, ahonnan jól lehetett látni a távoli országokat minden gazdagságukkal együtt. ,,Nézd csak- szólt mind ezt neked adom, ha leborulsz és imádsz engem." Jézus ezúttal haragosan válaszolt: „Takarodj, Sátán!.. A Szentírás parancsa így szól: Uradat, Istenedet imádd, és csak Neki szolgálj.." Erre a Sátán végre megértette, hogy Isten Fiával áll szemben, és szó nélkül eltakarodott.
És akkor angyalok jelentek meg, hogy Jézusnak szolgáljanak.

027.jpg

027sz.jpg27.   Jézus negyven napos böjtje után ismét felkereste Keresztelő Szent Jánost, aki éppen a Jordán partján prédikált. János. mihelyt észrevette őt, így kiáltott fel: „Nézzétek, itt jön az Isten Báránya! Ő veszi el a világ bűneit! A beszéd világos volt. A jelenlevők azonnal megértették, hogy Jézus nem olyan ember. mint a többi. De a tömeg javarésze még habozott. Csak két férfi lépett ki a sorból, hogy Jézust kövesse. Az Úr melegen tekintett rájuk. - Kit kerestek? - szólt. - Mester mondd. hol lakol?-  kérdezték azok félénken.

028.jpg

028sz.jpg

28.  „Jertek velem, és meglátjátok, hol lakom" felelte Jézus. Tudjátok-e ki volt ez a két férfi? A leendő Szent János evangelista és Szent András apostol Mindketten halász emberek voltak. Jézus hívó szavára azonnal hozzá szegődtek, sőt András nagy lelkesedésében még haza is futott, hogy testvérét Simont is magával hozza: - Simon, gyere, gyorsan! Megtaláltuk a Messiást!"- kiáltotta neki már messziről, s elvezette bátyját Jézushoz. Az Üdvözítő egy percre az újonnan érkezőn felejtette tekintetét. Te Simon vagy, szólalt meg végre de ezentúl Péter lesz a neved.

029.jpg

029sz.jpg

29.  Ezzel a névváltoztatással az Úr Pétert jövendő Egyháza fejévé tette. Ezután Jézus első tanítványaival visszatért Galileába. Ott egy Fülöp nevű férfivel találkozott. Ránézett, és csak ennyit mondott neki: - jöjj, kövess engem! - Fülöp azonnal hozzá szegődött és lelkesedésében barátját,Nátánáelt is magával hozta. Jézus így fogadta Natánáelt: ,,Még mielőtt Fülöp hívott volna, én már láttalak egy fügefa alatt és ismertelek téged. Mester felelte Natánáel te valóban Isten Fia és Izrael királya vagy. Így lett Nátánáelből a későbbi Szent Bertalan apostol. Ami a többi tanítványokat illeti, az Úr azoknak is hasonló módon adott apostoli hivatást.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 82
Heti: 597
Havi: 2 101
Össz.: 373 751

Látogatottság növelés
Oldal: COUORTIS:20-30Jézus megkeresztelk., megkísértés,első tanítványok,
TÜKÖRÁLTALTALÁNYOS 1KORINTUSI 13,12 - © 2008 - 2024 - tukoraltaltalanyos.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »